Axlings Linne långlöpare Säckväv natur 45×250 cm

439,00 kr inkl. moms

Axlings Linne långlöpare Säckväv i 100% lin.

4 i lager

Artikelnr: 1403027 Kategorier: , Taggar: , Brand:
 

Beskrivning

Axlings Linne löpare av Säckväv i färgen natur är en klassisk duk som passar vid alla tillfällen. Tillverkad i 100% lin gör den dessutom tålig mot både smuts och fläckar. Extra lång löpare, hela 250 cm gör att den passar alla bord. På ett mindre bord kan löparen få hänga ner dekorativt på kortsidorna, medans den placeras snyggt i mitten på ett större bord. Löparen har fått en mycket dekorativ söm i mitten samt fransad kant.

 

Linets egenskaper gör att det är betydligt miljövänligare att odla jämfört med bomull. Linet växer där det regnar mycket och behöver därför inte konstbevattnas, vilket är en miljömässig fördel.

Lin tål höga vattentemperaturer, ja det kan till och med kokas. Vi rekommenderar 60 grader. Avstå mjukmedel, sköljmedel! Det bryter ner linfibern och är dessutom inte miljövänligt. Linet är en stark och tålig fiber men får lätt veck (skrynklor) En del älskar skrynklorna, andra vill mangla linet slätt. Man gör som man vill helt enkelt! I början är linet som mest skrynkelbenäget. Ett bra tips är att blötlägga linet i vatten ca 15 min innan de första tvättarna. Då mjuknar fibern och skrynklar mindre. Lin KAN torktumlas, men precis som alla textilier så blir livslängden något kortare.

Kontrollera alltid ditt luddfilter innan du tvättar lin i stora mängder (dukar, påslakan, linnefrotté). Det lossnar alltid mycket fibrer de första tvättarna och om luddfiltret redan är fullt så kan det lätt bli för mycket och maskinen kan stanna.

Mer information

Vikt0.504 kg
Dimensioner250 × 45 cm